cr sm lj na pl ze sz

Home Mail
 Pretraga vijesti:
 
Sve vijesti

Google
 Pretraga tekstova:
 
Moji linkovi

 Korisni linkovi:
 
Favorit Dodajte Corner u bookmark!

Vijesti za 2005/12/31 23:59

Pripreme proslave Elvisovog rođendana
31.12.05 20:39 - U Americi su počele pripreme za proslavu Elvisovog rođendana. Kralj rock&rolla imao bi, da je živ, 8. siječnja sljedeće godine 71 godinu, a tim povodom u njegovom domu u Gracelandu u Memphisu i ove godine se priprema prigodna proslava. 2006. godina bit će također i 50. obljetnica prvog diskografskog pojavljivanja Elvisa Presleya, pa je time i ovo slavlje veće. Upravo je 1956. godina bila prekretnica u karijeri Elvisa Presleya, koja ga je propelirala iz anonimnog glazbenika u svijetsku superzvijezdu. Za sljedeću godinu sprema se nekoliko specijalnih evenata. Najprije je tu proslava rođendana od 6. do 8. siječnja. Zatim 'Elvis Week' u kolovozu, u povodu godišnjice smrti, te 'Christmas at Graceland' na samome kraju 2006. a sve kako bi se obilježila godina u kojoj je Elvis objavio svoj prvi službeni singl 'Heartbreak Hotel', prvi album pod nazivom 'Elvis Presley', imao prvo pojavljivanje na televiziji u emisijama 'The Milton Berle Show' i 'The Ed Sullivan Show', te snimio svoj prvi film 'Love Me Tender'. [Otvoreni] Posalji prijatelju!

"Domino"
31.12.05 19:30 - Keira Knightley,Mickey Rourke, Edgar Ramirez, Jacqueline Bisset, Mena Suvari, Christopher Walken,Delroy Lindo,Lucy Liu ...neka su od imena koje je okupio redatelj Tony Scott. Pomalo 'nategnuta' priča o lovcima na glave, ali dobra akcija... Domino Harvey (Keira Knightley) je cura koja potječe iz bogate sredine, ali se zanima za potpuno druge stvari u životu. Nakon tuče na modnoj pisti, završava svoju karijeru manekenke i slučajno upada na seminar za lovce na glave... Zaljubljena je u sve vrste oružja, posebice noževe u nun-čake, tako da kao jednina djevojka u toj branši, postaje dio tima koji obavlja najsenzibilnije zadatke... [Pincom] Posalji prijatelju!

Bregović svira gitaru na Gibonnijevom novom albumu
31.12.05 18:47 - Dan uoči Badnjaka Zlatan Stipišić Gibonni sam je sebi priuštio ostvarenje jednoga davnog, dječačkog "božićnog sna": sa svojim glazbenim producentom Nikšom Bratošem incognito je Croatia Airlinesom otputovao u Pariz, u radni posjet Goranu Bregoviću. A vratio se sav ozaren: - Točno je, Goran je pristao da mi na novom albumu gostuje na čak dvije pjesme. Užasno mi je drago da će se ostvariti ta suradnja o kojoj sam maštao još kao klinac - otkako mi je u ruke došla longplejka Bijelog dugmeta "Šta bi dao da si na mom mjestu", koju je otac Ljubo darovao mojoj majci za rođendan... I od tada je Bregović postao jedan od glazbenih junaka moje mladosti. A sada je pristao da od tri ponuđene skladbe snimi svoje gitarističke dionice za dvije pjesme. Još ne znam koje je izabrao jer je dogovor da on to snimi u svome pariškom studiju i pošalje mi iza Nove godine. Jedva čekam da to stigne pa da vidim što je izabrao - kazao je Gibo novinaru večernjeg lista. [Pincom] Posalji prijatelju!

Arcade Fire najbolji u 2005.
31.12.05 17:26 - Album 'Funeral' grupe Arcade Fire najbolji je album 2005. godine. Tako barem kaže niz britanskih kritičara u jedinstvenoj anketi britanskih magazina, novina i radio stanica. Debitantski album ove grupe iz Kanade sa samo nekoliko glasova razlike pobijedio je album 'Demon Days' od Gorillaz, a među 10 najboljih albuma u 2005. prema ovom istraživanju našli su se i Kanye West i njegov 'Late Registration', Elbow i njihov 'Leaders Of The Free World', White Stripes i njihov 'Get Behind Me Satan', Franz Ferdinand i njihov 'You Could Have It So Much Better' te Kaiser Chiefs i njihov album 'Employment'. [Otvoreni] Posalji prijatelju!

Duhan će spašavati živote?
31.12.05 16:47 - Profesor Henry Daniell s University of Central Florida se zalaže za upotrebu genetski modificiranog duhana u proizvodnji cjepiva. Po njegovim riječima, jedno jutro genetski modificiranog duhana bi omogućilo sigurnu i jeftinu proizvodnju dovoljne količine cjepiva protiv antraksa za cjelokupnu populaciju SAD. Profesor Daniell tvrdi da se njegova metoda može primijeniti u proizvodnji drugih cjepiva i lijekova te tako eliminirati njihove nestašice. Proizvodnja bi tako pojeftinila za 80%, a smanjili bi se izgledi za kontaminaciju cjepiva, problem koji se može javiti pri korištenju tradicionalne metode. Izbor za primjenu nove metode je pao na duhan jer svaka njegova biljka ima milijune sjemenki, kaže profesor Daniell. Osim toga, za razliku od kukuruza i drugih jestivih biljaka, mali su izgledi da će genetski modificirani duhan završiti u prehrani. [Plivazdravlje] Posalji prijatelju!

Jackson glavna tema vijesti 2005.
31.12.05 15:23 - Michael Jackson bio je najčešća tema svih svijetskih vijesti u 2005. Novinari diljem svijeta bavili su se Michael Jacksonom više nego bilo kojom osobom ili događajem vezanim uz pop kulturu, pokazalo je najnovije globalno istraživanje. 2005. godina ostat će zapamćena po medijski najeksponiranijem suđenju u povijesti, u kojem je Michael Jackson bio optužen za seksualno iskorištavanje maloljetnika. Iako je Jackson u ljeto ove godine oslobođen svih optužbi, mediji i publika imali su tih mjeseci jedinstvenu priliku voditi rasprave o uvijek zanimljivom, ekscentričnom i moralno diskutabilnom životu ove jedne od največih pop zvijezda svih vremena. Britney Spears, koja je postala majka ove godine, Jessica Simpson koja se rastala i Jennifer Lopez koja se napokon udala, bile su preostale tri osobe iz svijeta glazbe kojima su se mediji najviše bavili u ovoj godini. Ostatak liste najzanimljivijih popunjavaju Tom Cruise, Donald Trump, Jennifer Aniston, Oprah Winfrey, Angelina Jolie i drugi. [Otvoireni] Posalji prijatelju!

Mary J. Blige prva u USA
31.12.05 14:16 - Novi album Mary J Blige osvojio je američku top listu. Album 'Breakthrough' američke kraljice soula prodao se u svom prvom tjednu u 727 tisuća kopija i doveo Mary J. bez konkurencije na sam vrh službene američke top liste. 'Breakthrough' je sedmi studijski album Mary J. Blige, a sadrži prvi singl 'Be Without You' kao i prepjev klasika grupe U2 'One', na kojoj joj se kao gost pridružio i sam Bono. Mary J. na novom albumu nije štedila na producentima, pa tako ovaj zahtjevni dio posla na albumu potpisuju Bryan-Michael Cox, Rodney Jerkins, Will I Am iz Black Eyed Peasa, Jimmy Jam & Terry Lewis, Dre & Vidal i Raphael Saadiq. Prije ovog albuma, diva Mary J. sve je svoje albume prodala u platinastoj i multiplatinastoj nakladi. Odmah iza Mary J. Blige, na drugo mjesto američke top liste ušao je glumac/pjevač Jamie Foxx sa svojim albumom 'Unpredictable' i prodajom od čak 598 tisuća. Treće mjesto ovoga tjedna također je novitet, a pripada albumu dueta pokojnog Notorious B.I.G.-a 'Duets: The Final Chapter', na kojem su nove vokalne dionice snimili između ostalih Eminem, Jay-Z, R. Kelly, Mary J. Blige i drugi. [Otvoreni] Posalji prijatelju!

Povjerenstvo o Latinovoj odgovornosti tek nakon Nove godine
31.12.05 13:32 - U skladu sa zaključkom Programskog vijeća HRT-a, od 15. prosinca, formirano je Povjerenstvo - koje čine predstavnici programa, produkcije i pravnoga odjela - kako bi se utvrdilo činjenično stanje o odgovornosti Denisa Latina i drugih odgovornih osoba za povrede radnih obveza u obavljanju poslova i radnih zadaća, u vezi s realizacijom i emitiranjem emisije "Latinica", od 12. prosinca 2005., priopćio je danas predstavnik HRT-a za odnose s javnošću Janoš Roemer. Povjerenstvo je, naime, formirano na temelju zaključka, prihvaćenog na sjednici Programskog vijeća HTV-a 15. prosinca 2005., prema kojemu nadležne osobe HRT-a u roku od 15 dana trebaju izvijestiti Programsko vijeće i hrvatsku javnost o mjerama poduzetim u vezi s pokretanjem postupka utvrđivanja odgovornosti Denisa Latina zbog kršenja programskih načela i obveza. [Vecernji] Posalji prijatelju!

Tom Cruise - najiritantniji glumac svih vremena
31.12.05 12:22 - Tom Cruise proglašen je najiritantnijim glumcem svih vremena po anketi u kojoj je sudjelovalo 10.000 filmoljubaca, čitatelja magazina Empire. Proglasili su ga ujedno i najvećom filmskom zvijezdom, dok je Angelina Jolie vlasnica laskave titule glumice koju bi čitatelji najradije vidjeli golu. Najboljim glumcem proglašen je Kevin Spacey, a glumicom Kate Winslet. U utrci za najiritantnijeg glumca Cruise je uvjerljivo nadmašio J. Lo., Juliju Roberts, Adama Sandlera i Jima Carreyja, a sve zahvaljujući iritantnom ponašanju u protekloj godini te dosadnim govorima o scijentologiji. [Vecernji] Posalji prijatelju!

Pepsi po prvi put jači od Coca Cole
31.12.05 11:31 - Dosadašnje svjetsko “broj dva” piće Pepsi ubrzo bi moglo preuzeti primat nad vodećom Coca Colom. Naime, dana 12. prosinca, 2005. tvrtka PepsiCo po prvi je puta u povijesti dosegla veću tržišnu vrijednost od tvrke Coca Cola Company. Na burzi u Wall Streetu, krajem tog dana, vrijednost proizvođača Pepsi-a iznosila je 98.4 dok je Coca Cola vrijedila 97.9 bilijuna dolara. Razlozi za ovaj veliki obrat leže u strategiji koju provodi Pepsi, a to je praćenje trendova kod potrošača i prilagođavanje promjenama u poslovanju dok se Coca Cola i dalje drži starih principa iz 20. stoljeća u koje su se “uljuljali” jer su godinama najpopularnije piće na svijetu. Također sve više raste i potražnja za pićima koja nisu gazirana što Coca Cola prati lošije od konkurenata. [Vecernji] Posalji prijatelju!

Magazin pc chip i informatičke tvrtke donirali opremu Dječjoj Kuć
31.12.05 10:11 - Humanitarna akcija pod pokroviteljstvom magazina pc chip koja se održala 9. studenog na ovogodišnjem Međunarodnom sajamu infrmacijske tehnologije, telekomunikacija i novih medija, Info 2005., u ovo predblagdansko vrijeme dobila je svoj sretan završetak. Naime, kako je program spomenutog sajma već niz godina vezan isključivo za predstavljanje novih tehnologija, dostignuća i noviteta u svijetu modernih komunikacija, magazin pc chip je na ovogodišnjem Infu napravio iskorak u svom predstavljanju. U suradnji s tvrtkom CeeMark, Lexmarkovim uredom u Hrvatskoj, magazin pc chip je povezao velike informatičke tvrtke koje su se predstavile na sajmu u humanitarnu akciju kojoj je krajnji cilj bila pomoć Udruzi Hrabri Telefon, Dječja kuća Borovje. U licitaciji Lexmarkovih pisača koja je bila organizirana na izložbenom prostoru magazina pc chip sudjelovao je velik broj tvrtki, te su u spomenutoj akciji direktno sa svojim prilogom Dječjoj kući pomogle tvrtka Info opus - Tomislav Sagrag, Times Computers - Milan Škrobot,Vodatel - Dean Janaček, Hrvatska udruga Oracle korisnika -Davor Ranković i Kodeks -Goran Rakovac. Doniranjem audio-video opreme Dječjoj kući u Borovju magazin pc chip i navedene informatičke tvrtke svojom simboličnom donacijom direktno pomogli volonterima i djeci u Kući, te je ovo bio samo prvi korak u nizu koji je rezultirao pomoći onima kojima je pomoć zaista najpotrebnija. [AO] Posalji prijatelju!

Solo Nicky Wire
31.12.05 09:16 - Basist kultnog britanskog rock sastava Manic Street Preachersa, Nicky Wire, najavio je solistički album. Detalji o sadržaju istog su zasad čuvani u strogoj tajnosti. Nicky je izjavio ono što smo i sami mogli pretpostaviti, da je album nastajao u pauzama između studijskog rada matičnog benda. Djelomične slutnje o tome kakav bi album mogao biti pokazuje pjesma "Killed The Zeitgeist" koju je za Božić ponudio na download putem svojih web stranica. [VIP] Posalji prijatelju!

Hopkins ima sreće u braku
31.12.05 08:11 - Sir Anthony Hopkins ne plaši se nikoga osim... svoje žene. Oskarovac kaže da ga je supruga Stella Arroyave, inače Kolumbijka, potpuno izmijenila, iako imaju vrlo različite naravi. "Kad sam bio mlađi i arogantniji, sve je moralo biti po mome. Sada je moj život puno mirniji i počinjem shvaćati kako radi ženski mozak. Ne pitajte kako sam došao do toga, ali cijenim tu spoznaju", priznaje 68-godišnji glumac, kojeg ćemo uskoro gledati u filmovima "Svi kraljevi ljudi", "Dokaz" i "Najbrži motor na svijetu". "Moja supruga je Latina a one su vrlo drugačije. Stella je vrlo strastvena žena, što me pomalo plaši jer ja potječem iz velško-nordijskog okruženja, koje je vrlo mračno i vrlo hladno. Ali, sada sam u vezi u kojoj uživam. Stella je nešto najbolje što mi se dogodilo u životu". Vrlo zaposleni Hopkins glumio je zadnjih par godina u filmovima "Aleksandar Veliki", "Tragovi na duši","Potonula srca", "Crveni zmaj" i dr. [VIP] Posalji prijatelju!

Ledena kiša pokvarit će doček Nove godine
31.12.05 00:00 - Staru godinu u cijeloj Hrvatskoj obilježit će izrazito hladno vrijeme u unutrašnjosti temperature će pasti do -10, a na Jadranu do -3 stupnja.Hladnoća, međutim, neće potrajati. Potkraj dana i u novogodišnjoj noći temperature će rasti, a očekuje se i obilnija kiša koja će se lediti na tlu, kazala je za Večernji list dežurna prognostičarka Državnog hidrometeorološkog zavoda. Temperature u novogodišnjoj noći dosegnut će dva stupnja u plusu u kontinentalnom dijelu te oko osam stupnjeva na Jadranu, no obilna kiša zasigurno će pokvariti dočeke Nove godine na otvorenom. Iz DHMZ-a pozivaju na dodatan oprez u prometu jer se očekuje da će ceste biti zaleđene u kontinentalnom dijelu zemlje te u dalmatinskom zaleđu. Prognostičke karte za Novu godinu predviđaju neobično toplo vrijeme, u kopnenom dijelu do pet, a na Jadranu mjestimice i do 12 stupnjeva. Snijeg će se polako topiti. [Vecernji] Posalji prijatelju!

Na webu brojevi tzv. dialera
31.12.05 00:00 - Kako bi zaštitila korisnike telekomunikacijskih usluga, Agencija za telekomunikacije od danas na svojoj web stranici objavljuje popis rizičnih brojeva, za koje se sumnja da su povezani s tzv. "diallerima". U prosjeku tri tisuće korisnika mjesečno, ostvaruje pozive prema navedenim brojevima, koji višestruko naplaćuju minutu korištenja. Adresa web stranice Agencije glasi: www. telekom. hr [Vecernji] Posalji prijatelju!Potraži vijesti za:

Dan:   Mjesec:   Godina:

Sve kategorije

Home Marketing Mail
© CORNER dnevni elektronski magazin 1999 - 2005.
Sadržaj Cornera ne smije se reproducirati ili prenositi mehaničkim, elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole izdavača
Ako vam je nešto baš zapelo za oko, obratite nam se pa ćemo se dogovoriti :o)
Prvo postavljanje: 08.03.1999.