cr sm lj na pl ze sz

Home Mail
  IT Naslovnica
  Vijesti
  Joke Online
  Netvodič
  Program tjedna
  Desktop tjedna
  Demo igra tjedna
  IT Ponuda
  Insider
  Your Call
  Link-o-rama
  Razgovori sa...
  Škola Interneta
  Provideri
  Smajlići
  Kratice
  Arhiva

 Pretraga vijesti:
 
Sve vijesti
 Pretraga tekstova:
 
Program tjedna

DVD Region-Free
Filmovi bez granica
 Korisni linkovi:
 
Top programa za download
1. DVD Region-Free
2. Licq
3. Partition Boot Manager
4. Talking Caller ID
5. PixPrint

Desktop tjedna

Happy Faces
Smiješni desktop
Top 5 desktopa
1. Leptir
2. Egypt
3. Harry Potter
4. South Park
5. Enterprise 2001

Favorit Dodajte IT @ Corner u bookmark!
Google

Vijesti za 2005/12/30 23:59

Prvi digitalni dnevni list na svijetu - belgijski De Tijd
30.12.05 19:40 - Novine se u budućnosti neće tiskati na klasičnome papiru nego će se s računala 'skidati' na digitalni list, tvrde u belgijskome De Tijdu, koji tako postaje prvi digitalni dnevni list na svijetu. Od travnja iduće godine ovaj list bit će dostupan još samo u elektroničkoj formi. Čitatelju će biti omogućeno da s neta skine individualizirane novine i presnimi ih na lektronički papir. Individualizirane znači da ne morate kupovati onaj dio lista koji vas ne zanima. Već dugi niz godina nizozemska korporacija iRex Technologies BV, kao dio Royal Philips Electronicsa, radi na tehnologiji prijenosnog digitalnog medija koji će služiti kao podloga za novine. Tehnologija koju je Philips razvio skupa s američkom tvrtkom E Ink Corporation funkcionira - pojednostavljeno viđeno - na način da se različito obojene čestice kreću kroz proziornu tekućinu u digitalnom papiru. Redakcija prvog digitalnog dnevnog lista vjeruje da će njihov proizvod biti savim čitak i - čitan... [Pincom] Posalji prijatelju!

I gluhi mogu od sada telefonirati!
30.12.05 10:16 - Činjenica da gluhe osobe u velikoj mjeri koriste SMS u komuniciranju, navela je Engleze na dobru ideju: omogućiti im da telefoniraju! I to na način da uređaj 'prevodi' govor na displayju gluhe osobe u razumljiv tekstualni zapis... Softver koji pretvara govor u tekst, radi naravno u oba smjera - gluha osoba svoj odgovor ili ono što želi kazati jednostavno otipka, a sugovornik s druge strane to dobije u obliku govora. Britanski kraljevski institut za gluhe osobe RNID (Royal National Institute for Deaf People) ponudio je odgovarajući softver koji ne iziskuje nikakav dodatni hardver, a ponuđači usluga mobilne telefonije trebali bi ga omogućiti za jednostavnu instalaciju na mobitelu. Ovaj program radi na svim modernim telefonskim uređajima. Ovu tehnologiju do sada je doduše adaptirao jedino Vodafone, ali se RNID nada da će to učiniti i ostali ponuđači, prenosi BBC. [Pincom] Posalji prijatelju!Potraži vijesti za:

Dan:   Mjesec:   Godina:

Sve kategorije

Obnovljeno:

Novosti iz VIPneta - Vip.Start [IT - Insider]

Tražimo za vas...
Najpovoljnije cijene informatičke opreme
Link-o-rama

Hitro.hr

Za razliku od projekta Zemljišnih knjiga kojeg smo Vam predstavili prošli put, ovaj projekt je na nas ostavio daleko bolji dojam. Iako ponovno moramo ponoviti zamjerku prepoznatljivosti hrvatskog identiteta (gospodin Ljubičić bi ovdje imao zasigurno imao daleko jače argumente od nas), stranice su svojim minimalističkim dizajnom prihvatljive u funkciji koju obavljaju. na jednostavan i kratak način upućuju svoje posjetitelje o proceduri otvaranja poduzeća u Hrvatskoj, ili kako sami kažu: HITRO.HR je servis Vlade Republike Hrvatske za ubrzanu komunikaciju s državnom upravom Svrha mu je podizanje razine usluga povećanjem brzine, učinkovitosti, fleksibilnosti i transparentnosti rada državne uprave. HITRO.HR će na jednom mjestu građanima i poduzetnicima omogućiti brži i jednostavniji dostup informacijama i uslugama. Prva u nizu HITRO.HR usluga je osnivanje društva s ograničenom odgovornošću. Od sada se na HITRO.HR šalterima unutar Financijske agencije - FINE može na lakši i brži način osnovati trgovačko društvo. Na jednom ćete mjestu hitro dobiti sve informacije i hitro obaviti većinu potrebnih radnji za osnivanje društva". Moramo priznati, hitro.hr u skladu je sa svojim imenom, brz, praktičan i prihvatljiv način dobivanja svih relevantnih informacija na jednom mjestu za čije prikupljanje bi inače potrošili nekoliko dana (ako ne i tjedana).

Kategorija:
Vlada
Objavljeno:
18.5.2005.
Opširnije...
Anketa

Home Marketing Mail
© CORNER dnevni elektronski magazin 1999 - 2005.
Sadržaj Cornera ne smije se reproducirati ili prenositi mehaničkim, elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole izdavača
Ako vam je nešto baš zapelo za oko, obratite nam se pa ćemo se dogovoriti :o)
Prvo postavljanje: 08.03.1999.