cr sm lj na pl ze sz

Home Mail
  IT Naslovnica
  Vijesti
  Joke Online
  Netvodič
  Program tjedna
  Desktop tjedna
  Demo igra tjedna
  IT Ponuda
  Insider
  Your Call
  Link-o-rama
  Razgovori sa...
  Škola Interneta
  Provideri
  Smajlići
  Kratice
  Arhiva

 Pretraga vijesti:
 
Sve vijesti
 Pretraga tekstova:
 
Program tjedna

DVD Region-Free
Filmovi bez granica
 Korisni linkovi:
 
Top programa za download
1. DVD Region-Free
2. Licq
3. Partition Boot Manager
4. Talking Caller ID
5. PixPrint

Desktop tjedna

Happy Faces
Smiješni desktop
Top 5 desktopa
1. Leptir
2. Egypt
3. Harry Potter
4. South Park
5. Enterprise 2001

Favorit Dodajte IT @ Corner u bookmark!
Google

Link-o-rama

LINK-O-RAMA Opis Kategorija Objava

Hitro.hr
Za razliku od projekta Zemljišnih knjiga kojeg smo Vam predstavili prošli put, ovaj projekt je na nas ostavio daleko bolji dojam. Iako ponovno moramo ponoviti zamjerku prepoznatljivosti hrvatskog identiteta (gospodin Ljubičić bi ovdje imao zasigurno imao daleko jače argumente od nas), stranice su svojim minimalističkim dizajnom prihvatljive u funkciji koju obavljaju. na jednostavan i kratak način upućuju svoje posjetitelje o proceduri otvaranja poduzeća u Hrvatskoj, ili kako sami kažu: HITRO.HR je servis Vlade Republike Hrvatske za ubrzanu komunikaciju s državnom upravom Svrha mu je podizanje razine usluga povećanjem brzine, učinkovitosti, fleksibilnosti i transparentnosti rada državne uprave. HITRO.HR će na jednom mjestu građanima i poduzetnicima omogućiti brži i jednostavniji dostup informacijama i uslugama. Prva u nizu HITRO.HR usluga je osnivanje društva s ograničenom odgovornošću. Od sada se na HITRO.HR šalterima unutar Financijske agencije - FINE može na lakši i brži način osnovati trgovačko društvo. Na jednom ćete mjestu hitro dobiti sve informacije i hitro obaviti većinu potrebnih radnji za osnivanje društva". Moramo priznati, hitro.hr u skladu je sa svojim imenom, brz, praktičan i prihvatljiv način dobivanja svih relevantnih informacija na jednom mjestu za čije prikupljanje bi inače potrošili nekoliko dana (ako ne i tjedana).
Komentari...
Vlada 18.5.2005.


Zemljisne knjige
Digitalne zemljišne knjige konačno su dostupne i na Internetu. Rezultat je to 20 milijuna eura utrošenih u reformu zemljišnih knjiga, pohvalila se ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, a mi ćemo biti prilično kritični i izjaviti da su, što se web prezentacije tiče, mogli obaviti i bolji posao. Slažemo se da je ovo hvale vrijedan poduhvat, ali isti je grafički mogao biti dojmljiviji i jednoznačniji. Naime, vizualni identitet je takav da vam ničim ne odaje kako se nalazite na službenim stranicama javne uprave. kada smo (nakon popriličnog broja neuspjelih pokušaja), konačno uspjeli otvoriti stranice zemljišnih knjiga, šačica zemlje u podlozi valjda bi trebala odavati dojam da se radi o nečemu što ima veze sa zemljom, a poprilično minjaturni hrvatski grb da je to nešto Hrvatsko. Sama aplikacija radi poprilično "šugavo", no pripisat ćemo nemogućnost i sporost otvaranja upita velikom interesu za ovu uslugu. U svakom slučaju, od nečeg što nosi pridjev "hrvatsko" očekivali smo i prepoznatljiv identitet kao i mogućnost dvojezičnog pregleda usluge. Želimo li mi u Europu ili ne? Ako da, a svi kažu "da", onda bi se trebali zapitati na koji se način mi želimo predstaviti toj Europi i po kojim simbolima se želimo identificirati toj Europi.
Komentari...
Vlada 13.5.2005.


curavickristijan.com
Sa snijegom i ledom okovanog Sjevernog pola stigle su odlične vijesti: Kristijan Curavić uspio je, već u prvom pokušaju, srušiti vlastiti rekord u ronjenju na dah ispod leda zaronivši do dubine od 51,2 metra! Pri temperaturi zraka od - 18°C i vode od - 2°C, Curaviću je trebalo samo 1 minuta i 34 sekunde da za metar i 20 centimetara popravi svoj prošlogodišnji rekord ostvaren na zaleđenom norveškom jezeru Djupvatnet. Iako je prvi pokušaj obaranja rekorda bio planiran za nedjelju, Kristijan i članovi njegovog tima bili su prisiljeni na odgodu i ostanak u bazi zbog izrazito loših vremenskih prilika, točnije, snježne oluje. Srećom, u ponedjeljak se vrijeme smirilo i dugo očekivani zaron u mračne dubine mogao je početi. Sve je proteklo u najboljem redu, usprkos velikoj hladnoći koju je bilo teško zanemariti. Kao ilustracija može poslužiti podatak da ni 7 milimetara debelo ronilačko odijelo nije moglo spriječiti djelovanje hladne vode, a za vrijeme zarona rupa u ledu morala se neprekidno proširivati, jer se novi led, u samo nekolio sekundi, ponovo stvarao. Novi svjetski rekorder i članovi njegove brojne ekspedicije ostaju u svojoj bazi - ruskoj istraživačkoj stanici Borneo do kraja tjedna, pa postoji mogućnost da Dupin s Krapnja još jednom pokuša pomaknuti granicu ljudske izdržljivosti i zaroni koji metar dublje pod led najsjevernije točke na Zemlji, a vi sve o njemu kao i nove vjesti možete pogledati na ovom sjajnom i jednostavnom službenom webu.
Komentari...
19.4.2005.


hotelimaestral.com
Web stranica Hotela Maestral novi je uradak iz produkcije studija Videodrom, a izrađena je u flashu. Osim standardnih sadržaja tipičnih za turističke webove poput mogućnosti online rezerviranja smještaja te opisa hotela i ljepota koje ga okružuju, stranica ne donosi neke sadržajne novine, međutim sve skupa je složeno vrlo dobro, a izbor glazbe koja prati pretraživanje stranice je više nego dobar. Stranica je proglašena i stranicom mjeseca na www.flashloaded.com, renomiranom siteu na području flash tehnologije.
Komentari...
Turizam 12.4.2005.


vatican.va
Službene stranice Vatikana predstavljaju najopsežniji izvor informacija o Katoličkoj crkvi. Detaljni pregled arhiva, događanja te vjerskih dokumenata predstavlja pravo blago virtualnog prostora. Poseban dio posvećen je preminulom Papi Ivanu Pavlu II i njegovom životnom putu. Na istim stranicama možete pratiti najnovije vijesti iz Svete stolice.
Komentari...
Religija 5.4.2005.


papa Ivan Pavao II
Stranica posvećena životnom putu preminulog Pape Ivana Pavla II predstavlja kroz godine njegovog pontifikata detaljan prikaz njegovih hodočašća, putovanja po svijetu, misli i djela. Prekrasnim i dojmljivim grafičkim prikazom Papinog puta u nebo naučit ćete sve što vas zanima o Papi koji je ostavio duboke tragove u čovječanstvu.
Komentari...
Religija 4.4.2005.


spreha.net
Kako se može naslutiti na prvi pogled Spreha je portal za mlađu populaciju koji se bavi izlascima. Na siteu možete naći dosta toga - od izvještaja kako je bilo gdje, pa do najava koncerata, događanja i ostalih stvari zanimljivih mlađoj populaciji Ufilmovi). Tu su naravno i nezaobilazne galerije, te forum u kojem možete potencirati određeno pitanje. Tekstova za sada ima u solidnom broju tako da ako se pronađete u ovom portalu neće vam biti dosadno svraćati i svakodnevno. Dizajn jednostavan i jako dobar (ako smijem primjetiti :).
Komentari...
Portal 25.2.2005.


portus.hr
Kada će drugi operater u fiksnoj telefoniji početi sa radom, i kada ćemo na kraju krajeva osjetiti neko smanjenje troškova fiksnog telefoniranja to ne znamo, ali sve što bi htjeli znati o drugom operateru – tvrtci Portus, možete saznati na njihovim službenim Internet stranicama. Za sada im je web još "mršav" ali ako bude kakvih novosti onda bi ih najprije trebali pročitati ovdje. Dakle – Portus.hr!
Komentari...
Telefonija 23.2.2005.


zamirzine.net
ZaMirZINE piše o temama karakterističnim za civilno društvo, poput ljudskih prava, ekologije i bioetike, alterglobalizma, položaja žena, mladih i drugih društvenih i manjinskih skupina, kao i o alternativnoj kulturi i subkulturi. Osim toga, ZaMirZINE piše i o svim relevantnim društvenim i političkim pitanjima, a napose o važnim temama kojima se u našem dominantnom medijskom prostoru pridaje premalo važnosti, te o onome što stoji iza vijesti koje svakodnevno čitamo u medijima.
Komentari...
E-zin 22.2.2005.


edukacija.net
Ako imate volje proširiti svoje znanje o menadžmentu, informatici, općim poslovnim znanjima, različitim tehničkim znanjima i vještinama, stranim jezicima i sl., a ne želite izlaziti iz kuće, ova Internet stranica omogućit će vam da naučite nešto o temi koja vas zanima, te da za to dobijete i odgovarajuću potvrdu. Sve detalje saznat ćete ako kliknete na link, a mi vam želimo uspješno učenje!
Komentari...
Portal 10.2.2005.

Stranica: [ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ]     [ Prošli ] [ Slijedeći ]

Sortiraj po    
Pretraži tekstove:

Dio: link-o-ramu   sve IT tekstove   cijeli Corner
Što: naslov   opis   najave   naziv i URL   kategorije  

Obnovljeno:

Novosti iz VIPneta - Vip.Start [IT - Insider]

Tražimo za vas...
Najpovoljnije cijene informatičke opreme
Link-o-rama

Hitro.hr

Za razliku od projekta Zemljišnih knjiga kojeg smo Vam predstavili prošli put, ovaj projekt je na nas ostavio daleko bolji dojam. Iako ponovno moramo ponoviti zamjerku prepoznatljivosti hrvatskog identiteta (gospodin Ljubičić bi ovdje imao zasigurno imao daleko jače argumente od nas), stranice su svojim minimalističkim dizajnom prihvatljive u funkciji koju obavljaju. na jednostavan i kratak način upućuju svoje posjetitelje o proceduri otvaranja poduzeća u Hrvatskoj, ili kako sami kažu: HITRO.HR je servis Vlade Republike Hrvatske za ubrzanu komunikaciju s državnom upravom Svrha mu je podizanje razine usluga povećanjem brzine, učinkovitosti, fleksibilnosti i transparentnosti rada državne uprave. HITRO.HR će na jednom mjestu građanima i poduzetnicima omogućiti brži i jednostavniji dostup informacijama i uslugama. Prva u nizu HITRO.HR usluga je osnivanje društva s ograničenom odgovornošću. Od sada se na HITRO.HR šalterima unutar Financijske agencije - FINE može na lakši i brži način osnovati trgovačko društvo. Na jednom ćete mjestu hitro dobiti sve informacije i hitro obaviti većinu potrebnih radnji za osnivanje društva". Moramo priznati, hitro.hr u skladu je sa svojim imenom, brz, praktičan i prihvatljiv način dobivanja svih relevantnih informacija na jednom mjestu za čije prikupljanje bi inače potrošili nekoliko dana (ako ne i tjedana).

Kategorija:
Vlada
Objavljeno:
18.5.2005.
Opširnije...
Anketa

Home Marketing Mail
© CORNER dnevni elektronski magazin 1999 - 2005.
Sadržaj Cornera ne smije se reproducirati ili prenositi mehaničkim, elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole izdavača
Ako vam je nešto baš zapelo za oko, obratite nam se pa ćemo se dogovoriti :o)
Prvo postavljanje: 08.03.1999.