cr sm lj na pl ze sz

Home Mail
  IT Naslovnica
  Vijesti
  Joke Online
  Netvodič
  Program tjedna
  Desktop tjedna
  Demo igra tjedna
  IT Ponuda
  Insider
  Your Call
  Link-o-rama
  Razgovori sa...
  Škola Interneta
  Provideri
  Smajlići
  Kratice
  Arhiva

 Pretraga vijesti:
 
Sve vijesti
 Pretraga tekstova:
 
Program tjedna

DVD Region-Free
Filmovi bez granica
 Korisni linkovi:
 
Top programa za download
1. DVD Region-Free
2. Licq
3. Partition Boot Manager
4. Talking Caller ID
5. PixPrint

Desktop tjedna

Happy Faces
Smiješni desktop
Top 5 desktopa
1. Leptir
2. Egypt
3. Harry Potter
4. South Park
5. Enterprise 2001

Favorit Dodajte IT @ Corner u bookmark!
Google
Magazin pc chip i informatičke tvrtke donirali opremu Dječjoj Kuć
31.12.05 10:11 - Humanitarna akcija pod pokroviteljstvom magazina pc chip koja se održala 9. studenog na ovogodišnjem Međunarodnom sajamu infrmacijske tehnologije, telekomunikacija i novih medija, Info 2005., u ovo predblagdansko vrijeme dobila je svoj sretan završetak. Naime, kako je program spomenutog sajma već niz godina vezan isključivo za predstavljanje novih tehnologija, dostignuća i noviteta u svijetu modernih komunikacija, magazin pc chip je na ovogodišnjem Infu napravio iskorak u svom predstavljanju. U suradnji s tvrtkom CeeMark, Lexmarkovim uredom u Hrvatskoj, magazin pc chip je povezao velike informatičke tvrtke koje su se predstavile na sajmu u humanitarnu akciju kojoj je krajnji cilj bila pomoć Udruzi Hrabri Telefon, Dječja kuća Borovje. U licitaciji Lexmarkovih pisača koja je bila organizirana na izložbenom prostoru magazina pc chip sudjelovao je velik broj tvrtki, te su u spomenutoj akciji direktno sa svojim prilogom Dječjoj kući pomogle tvrtka Info opus - Tomislav Sagrag, Times Computers - Milan Škrobot,Vodatel - Dean Janaček, Hrvatska udruga Oracle korisnika -Davor Ranković i Kodeks -Goran Rakovac. Doniranjem audio-video opreme Dječjoj kući u Borovju magazin pc chip i navedene informatičke tvrtke svojom simboličnom donacijom direktno pomogli volonterima i djeci u Kući, te je ovo bio samo prvi korak u nizu koji je rezultirao pomoći onima kojima je pomoć zaista najpotrebnija. [AO] Posalji prijatelju!

Obnovljeno:

Novosti iz VIPneta - Vip.Start [IT - Insider]

Tražimo za vas...
Najpovoljnije cijene informatičke opreme
Link-o-rama

Hitro.hr

Za razliku od projekta Zemljišnih knjiga kojeg smo Vam predstavili prošli put, ovaj projekt je na nas ostavio daleko bolji dojam. Iako ponovno moramo ponoviti zamjerku prepoznatljivosti hrvatskog identiteta (gospodin Ljubičić bi ovdje imao zasigurno imao daleko jače argumente od nas), stranice su svojim minimalističkim dizajnom prihvatljive u funkciji koju obavljaju. na jednostavan i kratak način upućuju svoje posjetitelje o proceduri otvaranja poduzeća u Hrvatskoj, ili kako sami kažu: HITRO.HR je servis Vlade Republike Hrvatske za ubrzanu komunikaciju s državnom upravom Svrha mu je podizanje razine usluga povećanjem brzine, učinkovitosti, fleksibilnosti i transparentnosti rada državne uprave. HITRO.HR će na jednom mjestu građanima i poduzetnicima omogućiti brži i jednostavniji dostup informacijama i uslugama. Prva u nizu HITRO.HR usluga je osnivanje društva s ograničenom odgovornošću. Od sada se na HITRO.HR šalterima unutar Financijske agencije - FINE može na lakši i brži način osnovati trgovačko društvo. Na jednom ćete mjestu hitro dobiti sve informacije i hitro obaviti većinu potrebnih radnji za osnivanje društva". Moramo priznati, hitro.hr u skladu je sa svojim imenom, brz, praktičan i prihvatljiv način dobivanja svih relevantnih informacija na jednom mjestu za čije prikupljanje bi inače potrošili nekoliko dana (ako ne i tjedana).

Kategorija:
Vlada
Objavljeno:
18.5.2005.
Opširnije...
Anketa

Prvi digitalni dnevni list na svijetu - belgijski De Tijd
30.12.05 19:40 - Novine se u budućnosti neće tiskati na klasičnome papiru nego će se s računala 'skidati' na digitalni list, tvrde u belgijskome De Tijdu, koji tako postaje prvi digitalni dnevni list na svijetu. Od travnja iduće godine ovaj list bit će dostupan još samo u elektroničkoj formi. Čitatelju će biti omogućeno da s neta skine individualizirane novine i presnimi ih na lektronički papir. Individualizirane znači da ne morate kupovati onaj dio lista koji vas ne zanima. Već dugi niz godina nizozemska korporacija iRex Technologies BV, kao dio Royal Philips Electronicsa, radi na tehnologiji prijenosnog digitalnog medija koji će služiti kao podloga za novine. Tehnologija koju je Philips razvio skupa s američkom tvrtkom E Ink Corporation funkcionira - pojednostavljeno viđeno - na način da se različito obojene čestice kreću kroz proziornu tekućinu u digitalnom papiru. Redakcija prvog digitalnog dnevnog lista vjeruje da će njihov proizvod biti savim čitak i - čitan... [Pincom] Posalji prijatelju!

I gluhi mogu od sada telefonirati!
30.12.05 10:16 - Činjenica da gluhe osobe u velikoj mjeri koriste SMS u komuniciranju, navela je Engleze na dobru ideju: omogućiti im da telefoniraju! I to na način da uređaj 'prevodi' govor na displayju gluhe osobe u razumljiv tekstualni zapis... Softver koji pretvara govor u tekst, radi naravno u oba smjera - gluha osoba svoj odgovor ili ono što želi kazati jednostavno otipka, a sugovornik s druge strane to dobije u obliku govora. Britanski kraljevski institut za gluhe osobe RNID (Royal National Institute for Deaf People) ponudio je odgovarajući softver koji ne iziskuje nikakav dodatni hardver, a ponuđači usluga mobilne telefonije trebali bi ga omogućiti za jednostavnu instalaciju na mobitelu. Ovaj program radi na svim modernim telefonskim uređajima. Ovu tehnologiju do sada je doduše adaptirao jedino Vodafone, ali se RNID nada da će to učiniti i ostali ponuđači, prenosi BBC. [Pincom] Posalji prijatelju!

U Kini 388 milijuna mobitela
29.12.05 19:42 - Broj pretplaćenih na GSM mrežu, u Kini je krajem studenog iznosio 388 milijuna, izvijestili su službeni mediji. Broj pretplatnika se u odnosu na siječanj prošle godine povećao za 53.5 milijuna, istaknula je agencija Nova Kina, citirajući ministarstvo informiranja. Krajem studenog na 100 stanovnika bio je registriran 29.1 mobitel. Predviđa se da bi se do 2008. god. broj pretplatnika mogao popeti na 520 milijuna a 2010. god. na 600 milijuna pretplatnika. [Vecernjak] Posalji prijatelju!

Fujitsu Siemens Computers otkriva notebook sa integriranim UMTS-
28.12.05 19:38 - Bilo gdje i bilo kad imati pristup e-mail porukama, Internetu i poslovnim aplikacijama, osnovni su elementi mobilnosti. To, obično, zahtijeva notebook računala sa vanjskim GPRS i UMTS karticama. Fujitsu Siemens Computers, vodeći Europski IT proizvođač, spojio je to dvoje u jedan proizvod, te će u prvom kvartalu 2006. godine predstaviti notebooke sa integriranom GPRS/UMTS tehnologijom. Vanjska PC kartica, prema tome, nije više potrebna. Roaming između GPRS/UMTS i bežične mreže osigurava najvišu razinu fleksibilnosti. Ovo integrirano mobilno rješenje znatno pojednostavljuje pristup korporacijskim aplikacijama ili najsuvremenijim informacijama, primjerice, u toku posjeta korisniku. “Novi UMTS notebooci iznova demonstriraju kako smo tržišni lideri, kada je u pitanju razvoj inovativnih mobilnih rješenja”, rekao je Peter Esser, Izvršni podpredsjednik Volume Products & Supply Chain odjela u Fujitsu Siemens Computers-u. “Kao i sa svim našim proizvodima i rješenjima, poseban naglasak stavili smo na izradu ovih notebook računala kako bi ih se moglo sigurno i jednostavno koristiti, kao i na izravne i trenutne koristi za korisnika, poput učinkovitosti te uštede vremena i novca.“ [AO] Posalji prijatelju!


o Googleovci osobe godine
28.12.05 10:10 -

o Što poklanja hi-tech Djed Mraz?
27.12.05 19:31 - Tehnološki hitovi za vrijeme darivanja

o 27,5 milijuna SMS čestitki
27.12.05 10:13 -

o 100.000 koristi MAXadsl
26.12.05 19:47 -

o Pet fiksnih operatera osnovalo udrugu
26.12.05 10:10 -


Sve današnje vijesti...

Naslovnica

Sretna Vam Nova i doviđenja
1.1.06 00:00 -

Pripreme proslave Elvisovog rođendana
31.12.05 20:39 -

"Domino"
31.12.05 19:30 - Keira Knightley kao lovac na glave

Bregović svira gitaru na Gibonnijevom novom albumu
31.12.05 18:47 - Ostvarenje jednoga davnog, dječačkog "božićnog sna"

Film

"Domino"
31.12.05 19:30 - Keira Knightley kao lovac na glave

Povjerenstvo o Latinovoj odgovornosti tek nakon Nove godine
31.12.05 13:32 - Tko će presuditi Latinu?

Tom Cruise - najiritantniji glumac svih vremena
31.12.05 12:22 - Uvjerljivo nadmašio J. Lo., Juliju Roberts, Adama Sandlera i Jima Carreyja

Hopkins ima sreće u braku
31.12.05 08:11 - Strastvena Latina ga je preporodila

Glazba

Pripreme proslave Elvisovog rođendana
31.12.05 20:39 -

Bregović svira gitaru na Gibonnijevom novom albumu
31.12.05 18:47 - Ostvarenje jednoga davnog, dječačkog "božićnog sna"

Arcade Fire najbolji u 2005.
31.12.05 17:26 - Album godine je "Funeral"

Mary J. Blige prva u USA
31.12.05 14:16 -

Jučerašnji prilozi:

Svi prilozi zadnjih 7 dana

Home Marketing Mail
© CORNER dnevni elektronski magazin 1999 - 2005.
Sadržaj Cornera ne smije se reproducirati ili prenositi mehaničkim, elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole izdavača
Ako vam je nešto baš zapelo za oko, obratite nam se pa ćemo se dogovoriti :o)
Prvo postavljanje: 08.03.1999.