Home Mail
MeniGlazba:
  Glazba Naslovnica
  Vijesti
  Recenzije
  Top liste
  Datumi koncerata
  Najave koncerata
  Kako je bilo...
  Link-o-rama
  Nova izdanja
  Antologija
  Škola WWW glazbe
  Arhiva

 Pretraga vijesti:
 
Sve vijesti
Top recenzije

1. Tom Waits - Real Gone (5)
2. Cry Babies - Jebony & Ivory, Live in Sax! (5)
3. Tiger Army - III: Ghost Tigers Rise (5)
4. Asian Dub Foundation - Live (5)
5. Phil Collins - A Life Less Ordinary (5)

Događanja:
Zagreb - Split
Rijeka - Osijek
Cornerova top lista

1. Zimmer Frei
Hladno pivo
2. Blago onom tko te ima
Tony Cetinski
3. Ganja
Šo!mazgoon
4. Ki mi je vrag Ana
Gustafi
5. Hrvatski kraljevi
The Obala
6. Ljetna kiša
Songkillers
Obnovljeno: 28.06.2003.

 Korisni linkovi:
 
Favorit Dodajte Glazba @ Corner u bookmark!
Google

Najava koncerata

The Original USA Gospel Singers band
„Jedna od najboljih gospel predstava na svijetu!“ To su riječi kojima slušatelji i mediji već nekoliko godina komentiraju predbožićnu europsku turneju vokalne grupe The Original USA Gospel Singers čiji će moćni glasovi obilježiti ozračje Zagreba ususret Božiću 2005., koncertom u K.C. Dražen Petrović 11. prosinca.Nakon sličnog, rasprodanog i entuzijastički dočekanog nastupa Harlem Gospel Singersa u KD Vatroslava Lisinskog prije dvije godine, Zagreb posjećuje još jedan vodeći ansambl iz Sjedinjenih Država čiji repertoar ilustrira bogatu tradiciju gospela i uključuje tragove glazbe koju je on izravno nadahnuo: soula, funka i rapa.Od Mahalije Jackson, Clare Ward, Marion Williams i drugih istaknutih povijesnih likova, do izvornih tumača žanra kao što su Dixie Hummingbirds i Sweet Honey In the Rock, gospel je snažno utjecao na popularnu glazbu 20. stoljeća. Ikona rock and rolla, Elvis Presley, redovito je snimao i objavljivao gospel albume, a Ray Charles, Sam Cooke, James Brown, Aretha Franklin i izvođači Motown produkcije upravo su na elementima gospela definirali modernu afroameričku glazbu 50-ih i 60-ih. Na početku novog milenija, diskografski i koncertni uspjesi veterana iz legendarne grupe The Blind Boys Of Alabama svjedoče o neprekinutom zanimanju za nasljeđe gospela. Pokazatelj nazočnosti gospela na američkoj glazbenoj sceni je i podatak da se diskografska nagrada Grammy na području gospela dodjeljuje u čak sedam kategorija.Zato je razumljivo da The Original USA Gospel Singers i njihov prateći instrumentalni sastav na božićnoj turneji 2005. u svoj program uvrštavaju i tradicionalne i suvremene sastojke gospel glazbe, premda u njemu dominiraju nezaobilazni naslovi kao Swing Low Sweet Chariot, Go Tell It On the Mountain, O Happy Day, Go Down Moses... bez kojih se tipičan gospel koncert teško može zamisliti. Komunikativnost i emocionalnost solista i cijelog ansambla dosegli su razinu koju su tijekom posljednjih sezona pozdravili deseci tisuća slušatelja u najprestižnijim europskim dvoranama, primjerice Concertgebouw u Amsterdamu, Teatro Alla Scalla u Milanu i na tradicionalnom, 8. božićnom koncertu u Vatikanu.
Autor: AO ()
Objavljeno: 9.12.2005.


Obnovljeno:

The Original USA Gospel Singers band - U dvorani Dražena Petrovića [Glazba - Najave]

Top lista

Link-o-rama

Hladno pivo


Na početku priče (barem ove) bio je album Šamar koji je osvojo četri PORINA 2004.g, (u kategorijama – najbolji videospot, najbolja vokalna suradnja, najbolja izvedba grupe s vokalom i najbolji rock album). No da bi ste saznali cijelu priču o grupi Hladno Pivo trebate se vratiti u daleku 1983/84 i u O.Š. Ada Prica u Stenjevcu - Zagreb, ali o tome više na njihovom službenom sajtu kojeg danas predstavljamo i koji donosi baš sve informacije (tekstualne i gledajuće) o ovom hrvatskom "fenomen" bandu.

Kategorija:
Glazba
Objavljeno:
22.5.2005.
Opširnije...
Home Marketing Mail
© CORNER dnevni elektronski magazin 1999 - 2005.
Sadržaj Cornera ne smije se reproducirati ili prenositi mehaničkim, elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole izdavača
Ako vam je nešto baš zapelo za oko, obratite nam se pa ćemo se dogovoriti :o)
Prvo postavljanje: 08.03.1999.