Home Mail

Tjestenine

Preljev za tjesteninu
Sastojci:
100 g slanine
1 dl ulja
glavica ulja
100 g oguljenog paradajza

Priprema
Izrežite slaninu na kocke i propržite ju na ulju, a kad porumeni stavite ju na papirnati ubrus da se ocijedi. U istoj masnoći propržite na sitno nasjeckanu glavicu luka, začinjenu s crvenom paprikom. Kada je luk pržen dodajte 100 g izrezanog i oguljenog paradajza te kuhajte 5 minuta uz stalno miješanje. Na kraju dodajte isprženu slaninu i prelijte preko skuhanih špageta ili neke druge vrste tjestenine.
Autor: Corner (corner@corner.hr)
Objavljeno: 7.11.2005.


Napišite sami recept!
Pretraži tekstove:

Recepte   Cijeli Corner
naslov pripremu
najavu uvod
sastojke

Priča o...
- Vino VI [14.8.]
Tjestenina
Brza tjestenina
- Kukuruzni kruh [22.12.]

S mesom
- Peneti s votkom i slaninom [12.10.]

S povrćem
- Preljev za tjesteninu [7.11.]

S plodovima mora
- Morska tjestenina [21.9.]
Deserti
Napici
- Bitter sweet [14.12.]
Salate
Vegetarijana
- Coleslaw [2.1.]
Meso
Riba
Juhe
Umaci
- Umak od jabuka [16.12.]
Povrće
Dodaci prehrani
- Vitamin C [21.11.]
Dijete
Začini
- Celer [5.2.]
Razno
Home Marketing Mail
© CORNER dnevni elektronski magazin 1999 - 2005.
Sadržaj Cornera ne smije se reproducirati ili prenositi mehaničkim, elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole izdavača
Ako vam je nešto baš zapelo za oko, obratite nam se pa ćemo se dogovoriti :o)
Prvo postavljanje: 08.03.1999.