Home Mail

Juhe

Mađarska gulaš juha
Sastojci
1 veliki luk
2 žlice masti ili ulja
1 žličica crvene paprike
40 dag junetine
1 zelena paprika
1 velika zrela rajčica
10 dag mrkve
10 dag peršinovog korijena
30 dag krumpira
sol
začini
Za tijesto
1 jaje
10 dag brašna
sol

Priprema
Pirjajte nasjeckani luk na masnoći. Kad postane proziran, posipajte ga s paprikom, dodajte meso narezano na kocke, sol, zelenu papriku i rajčicu. kuhajte poklopljeno na laganoj vatri dok meso ne omekša. Dodajte na kocke narezanu mrkvu, peršinov korijen i krumpir. Prelijte s 1 l vode i po volji začinite kuminom. Kuhajte dok povrće ne omekša. Od brašna, jaja i malo soli umijesite čvrsto tijesto. Kidajte komadiće veličine riže i ukuhajte u kipuću juhu.
Autor: Corner (corner@corner.hr)
Objavljeno: 26.12.2005.


Napišite sami recept!
Pretraži tekstove:

Recepte   Cijeli Corner
naslov pripremu
najavu uvod
sastojke

Priča o...
- Vino VI [14.8.]
Tjestenina
Brza tjestenina
- Kukuruzni kruh [22.12.]

S mesom
- Peneti s votkom i slaninom [12.10.]

S povrćem
- Preljev za tjesteninu [7.11.]

S plodovima mora
- Morska tjestenina [21.9.]
Deserti
Napici
- Bitter sweet [14.12.]
Salate
Vegetarijana
- Coleslaw [2.1.]
Meso
Riba
Juhe
Umaci
- Umak od jabuka [16.12.]
Povrće
Dodaci prehrani
- Vitamin C [21.11.]
Dijete
Začini
- Celer [5.2.]
Razno
Home Marketing Mail
© CORNER dnevni elektronski magazin 1999 - 2005.
Sadržaj Cornera ne smije se reproducirati ili prenositi mehaničkim, elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole izdavača
Ako vam je nešto baš zapelo za oko, obratite nam se pa ćemo se dogovoriti :o)
Prvo postavljanje: 08.03.1999.