Home Mail
MeniFilm:
  Film Naslovnica
  Vijesti
  Press room
  Box offi$
  Recenzije
  Portreti
  Zanimljivosti
  Link-o-rama
  Razgovori sa...
  Arhiva

 Pretraga vijesti:
 
Sve vijesti
Box Offi$
1. Magadascar
2. The Longest Yard
3. SW:Episode III
4. Cinderella Man
5. The Sisterhood of
6. Monster-in-Law
7. Lord Of Dogtown
8. Crash
9. Kicking & Screaming
10. Unleashed
Top recenzije

1. Zesalak (5)
2. Spider-Man 2 (5)
3. Zora živih mrtvaca (5)
4. Glavom kroz zid (5)
5. Potraga za Nemom (5)

Kino program:
Zagreb - Split
Rijeka - Osijek
 Korisni linkovi:
 
Favorit Dodajte Film @ Corner u bookmark!
Google

Vijesti za 2005/12/29 23:59

Berlinaleom 2006. dominirat će mladi redatelji
29.12.05 17:31 - Berlinski filmski festival u utorak je objavio dio od 26 filmova koji će biti prikazani u glavnom dijelu programa na festivalu sljedeće godine, među kojima se nalazi veći broj svjetskih premijernih filmova kao i filmovi mladih redatelja. Od devet do sada odabranih filmova koji će biti prikazani na 56. Berlinaleu, njih šest će doživjeti svoju premijeru u Berlinu. Među tih devet filmova nalazi se i film poznatog australskog kazališnog i filmskog redatelja Neila Armfielda, filmovi njemačkih redatelja Oskara Roehlera i Hansa Christiana Schmida, te film bosanske redateljice Jasmile Žbanić. "Izuzetno smo zadovoljni zbog mogućnosti da prikažemo filmove poznatih kao i one mladih redatelja", rekao je direktor festivala Dieter Kosslick. Konačni će program biti objavljen sredinom siječnja dok će se sam festival održati od 9. do 19. veljače. [VIP] Posalji prijatelju!

Arthur Golden brani filmsku verziju svoje knjige Sjećanja jedne
29.12.05 15:33 - Autor knjige o životu japanske gejše Sayuri “Sjećanja jedne gejše” stao je u obranu filmske verzije svoje knjige, nakon što su je kritičari pokopali zbog u kostima i plesa koji nisu 'odgovarajući'. U pismu koje je objavljeno u “The Washington Post”, Arthur Golden napisao je da narator ili novinar nikad ne mogu zadovoljni nekog stručnjaka svojom točnošću. Kao primjer naveo je Hamleta koji je loše prikazao dansku povijest ili Lawrencea od Arabije koji je pojednostavio politiku i kulturu Srednjeg istoka, napominjući kako ne smatra da drama ne treba uzimati u obzir činjeničnu točnost, nego da umjetničko djelo mora imati neke više standarde. Film “Sjećanja jedne gejše” našao se na udaru kritike i zbog engleskog jezika u filmu te zbog angažiranja kineske glumice za ulogu japanske gejše. [Vecernjak] Posalji prijatelju!

Fox se opet vraća u budućnost
29.12.05 13:23 - Michael J. Fox trebao bi snimiti novi nastavak iz filmskog serijala "Povratak u budućnost" Roberta Zemeckisa. 44-godišnji glumac čiju je karijeru narušila Parkinsonova bolest izjavio je da je u pregovorima za nastup u četvrtom, i posljednjem, filmu iz franšize, ali on želi isključivo igrati lik svojih godina. "Najbolje bi bilo da glumim Doca" (lik ekscentričnog izumitelja koji je u prva tri filma tumačio Christopher Lloyd). Imam 44 godine i ne zanima me više da jurcam naokolo na skateu. Nakon tri prethodna filma mislim da je priča zaokružena, a ako žele opet snimati onda moraju to s mlađom glumačkom ekipom, a ja sam tu samo da pomognem". Prvi film o tinejdžeru Martyju McFlyju koji u vremenskom stroju završava u prošlosti, u 1955. godini, snimljen je prije točno dva desetljeća i jedan je od najpopularnijih filmova osamdesetih. [VIP] Posalji prijatelju!

Singapurski film diskvalificiran iz utrke za Oscara
29.12.05 08:04 - Singapurski film "Be With Me" diskvalificiran je iz utrke za ovogodišnjeg Oscara i to zato što se većina dijaloga odvija na engleskom jeziku. Film je bio u konkurenciji za najbolji strani film no Oscarov žiri je zaključio da se u filmu puno češće čuje engleski nego mandarinski kineski jezik. Glasnogovornik Oscara Teni Melidonian kaže da je "Be With Me" izbačen iz jednostavnog razloga što engleski ne spada u strane jezike kad su Oscari u pitanju. Redatelj filma je Eric Khoo, a njegov uradak nije jedini koji je ove godine izbačen iz konkurencije. [VIP] Posalji prijatelju!Potraži vijesti za:

Dan:   Mjesec:   Godina:

Sve kategorije

Obnovljeno:

Charlie i tvornica čokolade - Recenziju smo odradili, stiže i press [Film - Press room]

Dnevni citat

John 'Scottie' Ferguson: You shouldn't keep souvenirs of a killing. You shouldn't have been that sentimental.

Vertigo (1958)
Link-o-rama

Mr. & Mrs. Smith


Službene stranice novog filma Angeline Jolie i Brada Pitta reći će vam baš sve o Gospodinu i gospođi Smith i njihovim bračnim dogodovštinama. već navikli na sjajne flashirane hollywoodske službene stranice filmova, ni ovog puta nismo razočarani. Stoga, puna preporuka za uživanje u virtualnom dojmu filma prije no što stigne u naše kino dvorane.


Kategorija:
Film
Objavljeno:
15.6.2005.
Opširnije...
Home Marketing Mail
© CORNER dnevni elektronski magazin 1999 - 2005.
Sadržaj Cornera ne smije se reproducirati ili prenositi mehaničkim, elektronskim ili bilo kojim drugim sredstvima bez pismene dozvole izdavača
Ako vam je nešto baš zapelo za oko, obratite nam se pa ćemo se dogovoriti :o)
Prvo postavljanje: 08.03.1999.